Εκδηλώσεις



Μετά από ενέργειες του Συνδέσμου Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών ΣΕΑΒ έχει εξασφαλιστεί δοκιμαστική περίοδος πρόσβασης στη βάση CNKI Express μέχρι τις 15 Ιουλίου 2024.

Πρόκειται για βάση δεδομένων της China National Knowledge Infrastructure (CNKI) που είχε αναπτυχθεί από το Tsinghua University.Η βάση CNKI Express συγκεντρώνει σχεδόν το 90% των ακαδημαϊκών πηγών πλήρους κειμένου που εκδίδονται στην Κίνα, όπως περιοδικά, διδακτορικές διατριβές, πρακτικά συνεδρίων, εφημερίδων κτλ. Η χρονική κάλυψη είναι από το πρώτο τεύχος (το παλαιότερο 1915) έως σήμερα. Σε επιλεγμένες δημοσιεύσεις παρέχεται μηχανική μετάφραση στην αγγλική γλώσσα.

Academic Reference (AR), για πηγές (βιβλία, περιοδικά, περιλήψεις) μόνο στην αγγλική γλώσσα.

Εκπαιδευτικό υλικό

Απαιτείται IP αναγνωρίση (πληροφορίες για την πρόσβαση στις πηγές της ΒΚΠ εντός και εκτός του ΑΠΘ) από δύο σημεία : 

https://oversea.cnki.net/ για όλο το περιεχόμενο της βάσης (περιοδικά, διατριβές και μεταπτυχιακές εργασίες, πρακτικά συνεδρίων, εφημερίδες, επετηρίδες κλπ),

https://ar.oversea.cnki.net Academic Reference (AR), για πηγές (βιβλία, περιοδικά, περιλήψεις) μόνο στην αγγλική γλώσσα.

 

Αρχεία: 


Η Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης ΑΠΘ σε συνεργασία με την IEEE σας προσκαλούν να παρακολουθήσετε ενημερωτικό σεμινάριο για την συνδρομητική βάση IEEE Xplore Digital Library. Το σεμινάριο απευθύνεται κυρίως σε μεταπτυχιακούς φοιτητές, υποψήφιους διδάκτορες αλλά και σε διδάσκοντες του ΑΠΘ και θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 14:00 – 15:00 μ.μ. στο αμφιθέατρο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης (ισόγειο παλαιού
κτιρίου). Η εισήγηση θα διαρκέσει μία (1) ώρα και θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά από την κα Eszter Lukács.

Θα ακολουθήσει ελαφρύ γεύμα και αναψυκτικά. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν ηλεκτρονικά βεβαίωση παρακολούθησης.

Για τη συμμετοχή σας παρακαλούμε συμπληρώστε την αίτηση εδώ.

Δείτε πιο κάτω τα θέματα που θα καλυφθούν:
Techniques for Effective Searching in IEEE Xplore
Μάθετε πως να:

  • Ανακτάτε σημαντικά άρθρα πάνω στο πεδίο σας
  • Ενημερώνεστε για θέματα τεχνογνωσίας από κορυφαίους συγγραφείς
  • Χρησιμοποιείτε τις προσωποποιημένες υπηρεσίες IEEE Xplore

Competitive intelligence research with IEEE Xplore
Επιπλέον ενημέρωση για τον πόρο IEEE Xplore, η οποία μπορεί να είναι ιδιαίτερα επωφελής για ομάδες που ασχολούνται με θέματα μηχανικής καθώς και με τη διαχείριση της έρευνας και ανάπτυξης. Μια προσαρμοσμένη συνεδρία με συμβουλές για τη δημιουργία αποτελεσματικών στρατηγικών αναζήτησης ακριβείας που αφορούν σε θέματα επιχειρηματικής έρευνας και ανταγωνιστικής ευφυΐας.

Πληροφορίες: Γραφείο Εκπαίδευσης Χρηστών, τηλ. 2310 994216, ltraining@lib.auth.gr

Επικοινωνία: 

Υπηρεσία εκπαίδευσης χρηστών

Λογότυπο υπηρεσίας 'Εκπαίδευση χρηστών'

Τηλέφωνο: 

2310 994216

Email: 

Διεύθυνση: 

Κεντρική Βιβλιοθήκη, νέο κτίριο

Αρχεία: 


Στο πλαίσιο των συμφωνιών ανοικτής πρόσβασης που έχει υπογράψει ο ΣΕΑΒ με διεθνείς επιστημονικούς εκδότες πρόκειται να διεξαχθούν τους προσεχείς μήνες σεμινάρια που αφορούν στη διαδικασία δημοσίευσης στους εκδότες Springer Nature και Wiley. Τα σεμινάρια καλύπτουν όλη τη διαδικασία δημοσίευσης μιας εργασίας, από την επιλογή του περιοδικού και την υποβολή της εργασίας μέχρι και την κάλυψη του κόστους δημοσίευσης σε καθεστώς ανοικτής πρόσβασης από τη συμφωνία του ΣΕΑΒ.

Ειδικότερα, τα σεμινάρια που θα γίνουν από τον εκδότη Springer Nature θα είναι στοχευμένα ανά επιστημονικό πεδίο. Τα σεμινάρια, διάρκειας 90 λεπτών, είναι δωρεάν αλλά είναι απαραίτητη η εγγραφή.

Δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των σεμιναρίων που μπορείτε να παρακολουθήσετε. Αναλυτικά το πρόγραμμα των σεμιναρίων ανά εκδότη παρακάτω:

Α) Springer Nature • Computer Science , 11 Οκτωβρίου, 11.00 ώρα Ελλάδος Amin Fatemi, Senior Publisher, Springer Journals Greta Ciuk, Open Access Coordinator Εγγραφή: https://attendee.gotowebinar.com/register/7489103982097768288

• Economics and Business Administration, 18 Οκτωβρίου, 11.00 ώρα Ελλάδος Barbara Fess & Spyros Bakas, Senior Editor Economics & Business Greta Ciuk, Open Access Coordinator Εγγραφή: https://attendee.gotowebinar.com/register/5397357877068384096

• Natural Sciences, Life Sciences, Environmental Sciences, 31 Οκτωβρίου, 11.00 ώρα Ελλάδος Dr. Arya Ramachandran Nair, Associate Editor Earth and Environmental Sciences Greta Ciuk, Open Access Coordinator Εγγραφή: https://attendee.gotowebinar.com/register/8311227517907537758

• Engineering, 2 Νοεμβρίου, 11.00 ώρα Ελλάδος Nathalie Jacobs , Executive Editor Solid and Fluid Mechanics; Mechanical and Industrial Engineering; Computational Methods; Robotics and Control; Civil Engineering; Materials and Structures Greta Ciuk, Open Access Coordinator Εγγραφή: https://register.gotowebinar.com/register/6663690707545829983

• Humanities and Social Sciences, 8 Νοεμβρίου, 11.00 ώρα Ελλάδος Esther Otten, Senior Editor Well-Being, Population and Society Greta Ciuk, Open Access Coordinator Εγγραφή: https://register.gotowebinar.com/register/3292651828459140951

B) Wiley

• HEAL-Link – Author workshop with Iosifina Sarrou (GR) & author workflow (EN), 3 Οκτωβρίου, 10.00 ώρα Ελλάδος Εγγραφή: https://attendee.gotowebinar.com/register/4745372770700930137

• HEAL-Link – Author workshop with Iosifina Sarrou (GR) & author workflow (EN), 7 Νοεμβρίου, 11.00 ώρα Ελλάδος Εγγραφή: https://attendee.gotowebinar.com/register/6839923729916701533

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το Παράρτημα Επιστημονικής Επικοινώνησης ΣΕΑΒ: scholarly[ at ] heal-link.gr, τηλ.: 2610 96 96 25 και το Γραφείο Ηλεκτρονικών Πηγών ΣΕΑΒ: support[ at ]heal-link.gr, τηλ.: 2310 99 79 26.


Στο πλαίσιο της 24ης διοργάνωσης της Thessaloniki PhotoBiennale, φωτογραφικό υλικό του Fred Boissonnas από τις περιηγήσεις του στην Αίγυπτο, την ηπειρωτική Ελλάδα και τα Επτάνησα παρουσιάζεται στο κτίριο Νεδέλκου σε μια συνδιοργάνωση της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του Α.Π.Θ., με το MOMus – Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και την Αγιορειτική Εστία.

Αφίσα έκθεσης

Διάρκεια έκθεσης: 01/10 – 13/11/21
Χώρος: Αγιορειτική Εστία, Εγνατία 109, τηλ. 2310 263 308
Ημέρες και ώρες λειτουργίας:
Δευ | Τετ: 09.00-16.00
Τρι | Πεμ | Παρ: 09:00-20:00
Σαβ: 09:00-14:00

Επιμέλεια:
Αντώνης Σαραγιώτης, Ιστορικός τέχνης - Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης
Αρετή Λεοπούλου, Ιστορικός τέχνης-MOMus - Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης 

Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση

Οι φωτογραφίες της έκθεσης προέρχονται από τη συλλογή του Ιωάννη Τρικόγλου, η οποία ανήκει στην Κεντρική βιβλιοθήκη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και περιλαμβάνει πάνω από 12.000 βιβλία και γύρω στα 2.000 έργα τέχνης. Ο Ιωάννης Τρικόγλου Έλληνας έμπορος από το Κάιρο, ήταν μανιώδης συλλέκτης με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ελλάδα και την ελληνική ιστορία. Δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό το γεγονός ότι ήταν και ερασιτέχνης φωτογράφος. Μάλιστα το 1937 είχε εκθέσει στον Παρνασσό φωτογραφίες του από την Αίγυπτο και την Ελλάδα. Οι πολύ ενδιαφέρουσες αυτές φωτογραφίες καθώς και ο κατάλογος της έκθεσης σώζονται στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του ΑΠΘ.

Η γνωριμία του με το έργο του Boissonnas είχε αρχίσει από πολύ νωρίς. […]
Το 1929 ο Τρικόγλου βοήθησε στη χρηματοδότηση τη μεγαλειώδους έκδοσης του βιβλίου Egypte του Boissonnas με φωτογραφίες από τα μνημεία της Αιγύπτου αλλά και τη σύγχρονη ζωή και τα τεχνολογικά επιτεύγματα. Η έκδοση ήταν αφιερωμένη στον βασιλιά Φουάντ της Αιγύπτου o οποίος είχε προτείνει και τη δημιουργία της- δυστυχώς δεν έχει ανατυπωθεί από τότε. Το 1933 ο φωτογράφος ξαναπήγε στην Αίγυπτο στο όρος Σινά για τη δημιουργία μιας δεύτερης έκδοσης με θέμα τη διαδρομή των Ισραηλιτών έτσι όπως καταγράφεται στη βιβλική «Έξοδο», η οποία όμως δεν έγινε ποτέ. Κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού κατέγραψε τις εντυπώσεις του σε ένα ανέκδοτο ημερολόγιο το οποίο φυλάσσεται στη Συλλογή Τρικόγλου. Τμήματα του ημερολογίου, μεταφρασμένα παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην έκθεση.

Στην έκθεση αυτή παρουσιάζεται συνολικά μια επιλογή από φωτογραφικό υλικό και κείμενα των -κατά παραγγελία του Ιωάννη Τρικόγλου- περιηγήσεων του Boissonnas στην Αίγυπτο, στην ηπειρωτική Ελλάδα, στα Επτάνησα, καθώς και η εμβληματική φωτογραφική αποτύπωση του Παρθενώνα από το ομώνυμο λεύκωμα.

Η έκθεση επιχειρεί να καταδείξει τη σημασία και τον πλούτο της συλλογής Τρικόγλου, αλλά και την ιστορική, εθνική και αισθητική σημασία της συνέργειας Τρικόγλου-Boissonnas και την επίδρασή της στη φυσιογνωμία της νεοελληνικής τέχνης, καθώς υπήρξε μια συνέργεια αμοιβαίου σεβασμού, λόγιας επικοινωνίας και ενός δημιουργικού διαλόγου με μοναδικές καλλιτεχνικές, αλλά και φιλελληνικές προεκτάσεις. 

Σημαντική ενημέρωση

Για την λειτουργία της έκθεσης έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα και η είσοδος των επισκεπτών σε αυτήν πραγματοποιείται σύμφωνα με τις υποδείξεις των Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων που είναι σε ισχύ. Για περισσότερες πληροφορίες, καλέστε στο 2310263308.

Επικοινωνία: 

Φωτογραφία Αγγελικής Χατζηγεωργίου
Χατζηγεωργίου Αγγελική
Προϊσταμένη Διεύθυνσης Κεντρικής Βιβλιοθήκης

Τηλέφωνο: 

2310 995348

Email: 

Σχετικές φωτογραφίες: 


Έκθεση Τεκμηρίων από τη Συλλογή Τρικόγλου του ΑΠΘ "Σύμβολα της Επανάστασης του 1821"

Την έκθεση διοργανώνει η Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης του ΑΠΘ σε συνεργασία με το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του ΑΠΘ και την Επιτροπή του ΑΠΘ για το 1821.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 26 Μαΐου 2021. 

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του επετειακού έτους 2021 για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821

 


Σχετικά δημοσιεύματα

Το ΑΠΘ «συστήνει» στο κοινό τους ζωγράφους που έφτιαξαν τα πορτρέτα των Αγωνιστών του 1821 ΑΠΕ, 26.5.2021
Το ΑΠΘ παρουσιάζει τους ζωγράφους που φιλοτέχνησαν μάχες και πορτρέτα των ηρώων του 1821 (φωτ.) Εφημερίδα Μακεδονίας 26.5.2021

αναδημοσίευση από την εφημερίδα Καθημερινή Οι ζωγράφοι που έζησαν από κοντά την Επανάσταση και έφτιαξαν τα πορτρέτα των Αγωνιστών του 1821 (εικόνες)

Τελλόγλειο: Εγκαινιάζονται δύο εκθέσεις για την επανάσταση του 1821 politic.gr,26.5.2021

Τοποθεσία: 

Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του ΑΠΘ
Αφίσα Έκθεσης

Αρχεία: 

Σχετικές φωτογραφίες: 


Εικονίδιο για αρπακτικά περιοδικά. Used with the kind permission of the illustrator, Mr. David Parkins, & the Nature Journal where it was first published.Η Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης διοργανώνει σε συνεργασία με το Ίδρυμα για την Ανοικτή Γνώση Ελλάδας (Open Knowledge Greece) σειρά διαλέξεων διάρκειας 1 ώρας με τίτλο:

Ανοικτή ή ψεύτικη επιστήμη:

αρπακτικά περιοδικά και λογοκλοπή.

Η σειρά διαλέξεων γίνεται με την υποστήριξη του Horizon2020 ευρωπαϊκού έργου DocEnhance. Η διοργάνωση των διαλέξεων θα γίνει καθόλη τη διάρκεια του Μαρτίου σε αίθουσες και αμφιθέατρα διαφόρων σχολών μέσα στην Πανεπιστημιούπολη.

Ενότητες διάλεξης 

  • Χαιρετισμός (5')
  • Ανοικτή Πρόσβαση με Αρπακτικά περιοδικά; Για ποιους; (30’)
  • Στρατηγική δημοσίευσης – Πώς επιλέγω το κατάλληλο περιοδικό; (15’)
  • Λογοκλοπή – Πώς μπορώ να την αποφύγω; (15’)

Ομιλητές:

  • Δρ. Χαράλαμπος Μπράτσας, ΕΔΙΠ Τμ.Μαθηματικών ΑΠΘ, Πρόεδρος του Ιδρύματος Ανοικτής Γνώσης Ελλάδας, Επιστημονικά υπεύθυνος του ευρωπαϊκού έργου στο πλαίσιο του Horizon2020 DocEnhance.
  • Σοφία Ζαπουνίδου, Βιβλιοθηκονόμος, Ομάδα δικτυακού τόπου & διαχείρισης ηλεκτρονικών πηγών, Κεντρική Βιβλιοθήκη ΑΠΘ.

Συμβουλευθείτε το σχετικό ενημερωτικό υλικό για τα αρπακτικά περιοδικά και τη λογοκλοπή. Παρακολουθήστε τη μαγνητοσκόπηση της εναρκτήριας διάλεξης (Τρίτη 03.03.2020)

Eπικοινωνήστε με την ομάδα δικτυακού τόπου για τη διοργάνωση διάλεξης στο μεταπτυχιακό σας πρόγραμμα. 


  • Τρι 03.03.2020, 13.00. Εναρκτήρια διάλεξη. Αμφιθέατρο Κεντρικής Βιβλιοθήκης.
  • Τετ 11.03.2020, 15.00. Τμ. Ψυχολογίας. ΠΜΣ "Κλινική Ψυχολογία και Νευροψυχολογία" & "Σχολική Ψυχολογία". Αιθ.02, Νέα Πτέρυγα Φιλοσοφικής Σχολής.
  • Τετ 01.04.2020, 15.00. Τμ. Ψυχολογίας. ΠΜΣ "Γνωστική Ψυχολογία & Εφαρμογές". Αιθ.416, Νέο Κτίριο Φιλοσοφικής Σχολής.
  •  
  • Διαδικτυακές συναντήσεις
    Παρ 05.06.2020, 11.00. Τμ.Πολιτικών Μηχανικών, Εργαστήριο Συγκοινωνιακής Τεχνικής.
  • Πεμ 25.06.2020, 14.00. Τμ. Ψυχολογίας. ΠΜΣ "Κλινική Ψυχολογία και Νευροψυχολογία" , "Σχολική Ψυχολογία" και "Γνωστική Ψυχολογία & Εφαρμογές".
  • Τετ 01.07.2020, 10.00. Τμ. Φυσικής. Εργαστήριο μαγνητικού χαρακτηρισμού και εφαρμογών (MagnaCharta) & Κέντρο Διεπιστημονικής Έρευνας και Καινοτομίας (ΚΕΔΕΚ ΑΠΘ).
  • Τρι 25.08.2020, 17.15. 1st Workshop and training school on Magnetic Nanohybrids for Cancer Therapy (MaNaCa), Οργάνωση: Τμ.Φυσικής-MagnaCharta & ΚΕΔΕΚ ΑΠΘ. 

 

Επικοινωνία: 

Ομάδα δικτυακού τόπου

Τηλέφωνο: 

2310 991603

Email: 

Διεύθυνση: 

Κεντρική Βιβλιοθήκη, παλιό κτίριο, γραφείο 4

Αρχεία: 


Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης αποτίει φόρο τιμής στα θύματα της Εβραϊκής κοινότητας Θεσσαλονίκης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020, στις 12:00, στο Αμφιθέατρο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του ΑΠΘ. Βασικό κομμάτι της εκδήλωσης θα αποτελέσει η Έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Οι Εβραίοι της Θεσσαλονίκης 1873-1917». Ακολουθεί το πρόγραμμα της εκδήλωσης:

  • Χαιρετισμός από τον Πρύτανη του ΑΠΘ, Καθηγητή Νικόλαο Γ. Παπαϊωάννου
  • Χαιρετισμός από τον Πρόεδρο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, Δαυίδ Σαλτιέλ
  • Ομιλία με θέμα «Έκθεση φωτογραφιών: Οι Εβραίοι της Θεσσαλονίκης 1873-1917» από τον Πολιτικό μηχανικό, συγγραφέα και συλλέκτη Ιωάννη Μέγα
  • Ομιλία με θέμα «Η διδασκαλία του Ολοκαυτώματος στην εκπαίδευση» από την Αν. Καθηγήτρια του Τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του ΑΠΘ Ελένη Χοντολίδου και την Ιστορικό Δρ. Ρένα Μόλχο.

Θα προηγηθεί κατάθεση στεφάνου από τις Πρυτανικές Αρχές του ΑΠΘ στο Μνημείο του Παλαιού Εβραϊκού Νεκροταφείου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Η επίσημη ανακοίνωση του ΑΠΘ

Λίγα λόγια για την Έκθεση φωτογραφίας

Η Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης του ΑΠΘ παρουσιάζει έκθεση με 25 φωτογραφίες, από τη δωρεά του Ιωάννη Μέγα προς τη Βιβλιοθήκη και ειδικότερα από τη συλλογή των φωτογραφιών και καρτ-ποστάλ της Εβραϊκής κοινότητας της Θεσσαλονίκης της περιόδου 1873-1917.
Οι παλιές καρτ-ποστάλ και οι φωτογραφίες που παρουσιάζονται αποτελούν μαρτυρία τόσο για την κοινωνική ζωή, την οικονομική και εργασιακή δράση των Εβραίων της Θεσσαλονίκης, την πολεοδομία και την αρχιτεκτονική της Θεσσαλονίκης όσο και για τα γεγονότα της εποχής εκείνης. Η κοινότητα των Εβραίων της Θεσσαλονίκης αποτέλεσε μία από τις σημαντικότερες και πολυπληθέστερες της εβραϊκής διασποράς.
Οι εικόνες ζωντανεύουν την ιστορία της εβραϊκής κοινότητας της Θεσσαλονίκης στην περίοδο 1873-1917, προβάλλουν ανάγλυφη την ιδιαίτερη φυσιογνωμία της πόλης και κρατούν ζωντανή την ιστορική μνήμη η οποία είναι σημαντική τόσο για την ιστορία της Εβραϊκής κοινότητας όσο και για την κατανόηση της τότε φυσιογνωμίας της Θεσσαλονίκης.
Στο τέλος του 19ου αιώνα, οι Εβραίοι της Θεσσαλονίκης ξεπερνούν τις 70.000, αποτελώντας το μισό του συνολικού πληθυσμού της πόλης, ενώ το 1891 χιλιάδες πρόσφυγες από την τσαρική Ρωσία βρίσκουν και αυτοί καταφύγιο δημιουργώντας νέους οικισμούς όπως του Βαρώνου Χιρς, της Καλαμαριάς, του Ρεζή Βαρδάρ κλπ. Μετά τη μεγάλη πυρκαγιά του 1917 και κυρίως μετά το Ολοκαύτωμα στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο αφανίστηκαν όχι μόνο οι άνθρωποι, αλλά και τα γραπτά και τα μνημεία τους.

Επιμέλεια έκθεσης: Αντώνης Σαραγιώτης, Στάθης Αμανατίδης, Χρυσούλα Χαζηράκη.

Σχετικά δημοσιεύματα

Αβραμίδου, Σ. (2020, 27 Ιαν). Το ΑΠΘ τίμησε τη μνήμη των θυμάτων της Εβραϊκής Κοινότητας της πόλης, που χάθηκαν στο Ολοκαύτωμα. Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ωράριο: 

12.00

Τοποθεσία: 

Αμφιθέατρο Κεντρικής Βιβλιοθήκης

Αρχεία: 


#1lib1ref
“Εμπλουτίζουμε την Wikipedia
με βιβλιογραφικές παραπομπές”

 

Η Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης ΑΠΘ συμμετέχει στη διεθνή εκστρατεία #1lib1ref και συνδιοργανώνει μαζί με το Wikimedia Community User Group Greece δράση εμπλουτισμού λημμάτων της Wikipedia με βιβλιογραφικές παραπομπές. Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 28η Ιανουαρίου 2020 στην Κεντρική Βιβλιοθήκη ΑΠΘ.

Λογότυπος εκστρατείας #1lib1ref

Η δύναμη της Wikipedia είναι στις παραπομπές που την υποστηρίζουν. Με αφορμή τη δράση #1lib1ref θα ενημερωθούμε σχετικά με τις παρακάτω διαδικασίες:

  • δημιουργία περιεχομένου
  • εμπλουτισμός άρθρων με βιβλιογραφικές παραπομπές
  • εισαγωγή δεδομένων στο Wikidata

 


Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση #1lib1ref

Χώρος: Κεντρική νησίδα ΚΗΔ ΑΠΘ, Κεντρική Βιβλιοθήκη
Ημερομηνία: 28/01/2020, Group 1: 09.30-12.00 / Group 2: 12.30-15.00
Online αίτηση: http://www.lib.auth.gr/el/1lib1ref_form
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (30 συμμετοχές ανά ομάδα).

 

Ωράριο: 

09.30-15.00

Τοποθεσία: 

Κεντρική νησίδα ΚΗΔ ΑΠΘ, Κεντρική Βιβλιοθήκη

Επικοινωνία: 

Ομάδα δικτυακού τόπου

Τηλέφωνο: 

2310 991603

Email: 

Διεύθυνση: 

Κεντρική Βιβλιοθήκη, παλιό κτίριο, γραφείο 4

Η Βιβλιοθήκη ΑΠΘ σε συνεργασία με το Τμήμα Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων ΑΠΘ συνιοργανώνουν την 4η εβδομάδα επιμόρφωσης βιβλιοθηκονόμων στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+.

Η 4η εβδομάδα επιμόρφωσης βιβλιοθηκονόμων διοργανώνεται στις 4-8 Μαΐου 2020 και μπορούν να συμμετάσχουν βιβλιοθηκονόμοι από χώρες της ΕΕ, όπως και από πανεπιστήμια που συνεργάζονται με το ΑΠΘ στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ International.

Η υποβολή αιτήσεων θα διαρκέσει έως την 5η Μαρτίου 2020. 

Περισσότερες πληροφορίες

Online αίτηση

Προηγούμενες εβδομάδες επιμόρφωσης στο ΑΠΘ

Λογότυπο Erasmus+

Τοποθεσία: 

Αμφιθέατρο Κεντρικής Βιβλιοθήκης ΑΠΘ

Επικοινωνία: 

Ομάδα Erasmus Εβδομάδας Επιμόρφωσης

Τηλέφωνο: 

2310 991603, 997307, 995325

Email: 

Σελίδες