Εύδοξος: Επιστροφή/Διανομή διδακτικών συγγραμμάτων

Εύδοξος είναι μία πρωτοποριακή ηλεκτρονική υπηρεσία που παρέχει στους φοιτητές των Ελληνικών Πανεπιστημίων και ΤΕΙ άμεση και ολοκληρωμένη πρόσβαση στα συγγράμματα του προγράμματος σπουδών τους. Στην κεντρική σελίδα του συστήματος μπορείτε να εντοπίσετε τα συγγράμματα του Ιδρύματος και της σχολής σας σύμφωνα με το αναρτημένο πρόγραμμα σπουδών. Επίσης στην κεντρική βάση συγγραμμάτων μπορείτε να αναζητήστε όλα τα συγγράμματα του συστήματος Ευδόξου.

Οι Βιβλιοθήκες συμμετέχουν στο σύστημα του Ευδόξου:

  • ως σημεία επιστροφής των ακαδημαϊκών συγγραμμάτων που λανθασμένα παρέλαβαν οι φοιτητές. Τα βιβλία πρέπει να βρίσκονται σε άριστη κατάσταση
  • ως σημεία διανομής ακαδημαϊκών συγγραμμάτων. Τα επιστρεφόμενα βιβλία διανέμονται σε φοιτητές.

Επιστροφές Βιβλίων

Η Βιβλιοθήκη της ΒΚΠ δέχεται επιστροφές βιβλίων που παραδόθηκαν εσφαλμένα στους φοιτητές του Ιδρύματος. Ο φοιτητής που θα λάβει σχετικό μήνυμα από το σύστημα του Ευδόξου, οφείλει να προσέλθει στη βιβλιοθήκη της ΒΚΠ (Ελέγξτε αν η Βιβλιοθήκη σας προσφέρει αυτή την υπηρεσίακαι να παραδώσει τα βιβλία, ώστε να μπορέσει στη συνέχεια να κάνει νέα δήλωση συγγραμμάτων. Για την παράδοση των συγγραμμάτων πρέπει εκτός από τα συγγράμματα να γνωρίζει τον αριθμό μητρώο του (ακαδημαϊκή ταυτότητα).

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο φοιτητής πρέπει κατά τη δήλωση των συγγραμμάτων να επιλέγει ΜΟΝΟ συγγράμματα για τα μαθήματα που έχει δηλώσει στην τρέχουσα δήλωση εξαμήνου, σε διαφορετική περίπτωση θα του ζητηθεί η επιστροφή των συγγραμμάτων στη βιβλιοθήκη. Το σύστημα διασταυρώνει στο τέλος κάθε εξαμήνου τη δήλωση μαθημάτων με την αντίστοιχη δήλωση συγγραμμάτων και ζητά από τους φοιτητές να επιστρέψουν τα συγγράμματα για τα οποία δεν υπάρχει δήλωση του αντίστοιχου μαθήματος. Οδηγίες για τη χρήση της εφαρμογής μπορείτε να βρείτε εδώ

Η Βιβλιοθήκη διανέμει συγγράμματα  εφόσον είναι σε άριστη κατάσταση και τα έχει ήδη στη συλλογή της. Ο φοιτητής μπορεί να ελέγξει τα σχετικά σημεία παράδοσης και να εντοπίσει τις βιβλιοθήκες της ΒΚΠ που διαθέτουν αντίτυπα. Διευκρινίζεται ότι τα αντίτυπα όλα που διανέμονται είναι σε άριστη κατάσταση. Ο φοιτητής καλό είναι πριν την προσέλευσή του στο σημείο διανομής να ελέγξει τη διαθεσιμότητα των συγγραμμάτων στο σύστημα του Ευδόξου με τη χρήση των προσωπικών του κωδικών. Οι βιβλιοθήκες της ΒΚΠ διαθέτουν λίγα αποθέματα από κάθε τίτλο. Αφού εξαντληθούν τα αποθέματα των βιβλιοθηκών εμφανίζεται στο σύστημα σημείο διανομής του διαθέτη του κάθε συγγράμματος. 

Για την παράδοση των συγγραμμάτων στους φοιτητές απαιτείται το pin (κωδικός που αποστέλλει ο Εύδοξος) και η ακαδημαϊκή ή αστυνομική ταυτότητα.

Ελέγξτε αν η Βιβλιοθήκη σας προσφέρει αυτή την υπηρεσία σε κάθε περίπτωση η Κεντρική Βιβλιοθήκη δέχεται επιστροφές βιβλίων από όλα τα τμήματα.

Στις ανταλλαγές διδακτικών βιβλίων δεν εμπλέκεται η βιβλιοθήκη, μπορείτε να βρείτε εδώ αναλυτικές πληροφορίες και οδηγίες

Στην Κεντρική Βιβλιοθήκη μπορείτε να παραλάβετε ή να επιστρέψετε τα βιβλία του Ευδόξου στο γραφείο 4 της Κεντρικής Βιβλιοθήκης (08.00-15.00) 

Για οποιοδήποτε διευκρίνιση επικοινωνήστε στα τηλέφωνα 991603,998450 ή στο libraryweb@lib.auth.gr 


Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Εύδοξος

Ο Έλεγχος Εισόδου Φοιτητή

Επιλογή Συγγραμμάτων

Με το Γραφείο Αρωγής Χρηστών μπορείτε να επικοινωνήσετε
- υποβάλλοντας ηλεκτρονικά το ερώτημά σας ή
- τηλεφωνικά στο 215 215 7850

Λογότυπο υπηρεσίας 'Εύδοξος'