Ήχος


Ανοικτή πρόσβαση

Τεκμήρια από το αρχείο British Film Pathe που καλύπτει θέματα ειδησεογραφίας, αθλητισμού, ιστορίας και ψυχαγωγικά θέματα από το 1896 έως το 1970. To ψηφιακό αρχείο ειδήσεων επιτρέπει στους χρήστες να προβαίνουν σε προεπισκόπηση των στοιχείων από το σύνολο των 3500 ωρών British Pathe Film Archive

Μορφή πληροφορίας: Διαδίκτυο

Η Europeana είναι μία ψηφιακή βιβλιοθήκη που προσφέρει πρόσβαση σε περισσότερα από δύο εκατομμύρια βιβλία, χάρτες, ηχογραφήσεις, φωτογραφίες, αρχειακά έγγραφα, πίνακες και ταινίες, προερχόμενα από τις εθνικές βιβλιοθήκες και τα πολιτιστικά ιδρύματα των 27 κρατών μελών της ΕΕ.

Πλήρες κείμενο: 

Μορφή πληροφορίας: 
Διαδίκτυο

 Η Μουσική Βιβλιοθήκη Petrucci (προς τιμήν του Οτταβιάνο Πετρούτσι - Ottaviano Petrucci  1466–1539) είναι ένα εγχείρημα με σκοπό την δημιουργία εικονικής βιβλιοθήκης με παρτιτούρες κοινού κτήματος. Από την έναρξή του στις 26 Φεβρουαρίου 2006, επιφορτώθηκαν πάνω από 105.000 παρτιτούρες και 3.000 ηχογραφήσεις για 42.000 έργα 6.000 συνθετών (Σεπτέμβριος 2011), καθιστώντας την τη μεγαλύτερη συλλογή παρτιτούρων υπό καθεστώς κοινού κτήματος στο Διαδίκτυο. 

Η Βιβλιοθήκη Μουσικών Σπουδών συνεργάζεται από το 2011 με το διεθνούς φήμης International Music Score Library Project (IMSLP) διαθέτοντας στο διαδίκτυο την Ευρωπαϊκή έκδοση περιεχομένου της Μουσικής Βιβλιοθήκης Petrucci (Petrucci Music Library).

Πλήρες κείμενο: 

Μορφή πληροφορίας: 

Λογότυπο IMSLP. © IMSLP

Open access

Το Europeana Music ειναι το νέο ηχητικό αποθετήριο της Europeana, εκτείνεται από τον Monteverdi μέχρι ηχογραφήσεις σπάνιων τραγουδιών, παραδοσιακών χορών, ή ακόμα και συναυλιών σύγχρονων συγκροτημάτων. Επιπρόσθετα, εκτός από την περιήγηση στο site, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν και να ακούσουν σπουδαία άγνωστα τραγούδια από την τεράστια συλλογή του ραδιοφώνου Europeana Radio.

Μορφή πληροφορίας: 

Εuropeana Music

Internet

Ψηφιακό Αρχείο Ιωάννη Καπποδίστρια συγκεντρώνει διαφορετικά είδη τεκμηρίων που σχετίζονται με τη ζωή, το έργο και την εποχή του έλληνα Κυβερνήτη. Το υλικό του ψηφιακού αρχείου εμπλουτίζεται και ανανεώνεται συνεχώς με νέα τεκμήρια.

Πλήρες κείμενο: 

Μορφή πληροφορίας: