Εν μέρει



H L'Année philologique είναι αναλυτικό ευρετήριο για τη γλώσσα, τη λογοτεχνία, την ιστορία και τον πολιτισμό της αρχαίας Ελλάδας και της Ρώμης.  Είναι το πιο αντιπροσωπευτικό βιβλιογραφικό εργαλείο για την έρευνα σε κλασικές μελέτες. Δημοσιεύεται σε έντυπη εκτύπωση ετησίως από το 1926 από τον Jules Marouzeau, ο πρώτος τόμος εκδόθηκε το 1928 και ευρετηρίαζε τα έτη 1924-1926 από εκείνη τη χρονιά εκδίδεται ένας ετήσιος τόμος με τις δημοσιεύσεις της προηγούμενης χρονιάς. Η διαδικτυακή έκδοση του Annee Philologique εκδίδεται από την Société Internationale de Bibliographie Classique σε συνεργασία με τη  Society for Classical Studies. H APh καλύπτει πλέον 89 χρόνια βιβλιογραφίας στις κλασικές σπουδές από τον τόμο 1  (1924-1926) έως τον τόμο 86 (2015).Ευρετηριάζει πάνω από 1500 περιοδικά, όπως και άρθρα από συλλογές και συνέδρια, περιλαμβάνει επίσης και βιβλία. Καλύπτει υλικό στα γαλλικά, αγγλικά, γερμναικά, ιταλικά, ισπανικά.

Έρευνα (search)

Simple Search - απλή έρευνα
Η απλή έρευνα είναι ένα δυναμικό εργαλείο έρευνας στο οποίο εμφανίζονται δύο επιλογές έρευνας ή ελεύθερη έρευνα και η θεματική (Free Search or Thematic Search). Ο χρήστης μπορεί να διεξάγει είτε γενική έρευνα είτε συγκεκριμένη και στις δύο επιλογές λειτουργεί η αυτόματη συμπλήρωση (auto complete) 
Simple Search - απλή έρευνα- Ελεύθερη Έρευνα - Free search

  • Όλα τα πεδία (all fields): Όταν εισάγετε κείμενο σε αυτό το πεδίο, το λογισμικό το αναζητά οπουδήποτε στη βάση δεδομένων, σε βιβλιογραφικά δεδομένα, σε ευρετηριασμένα θέματα και σημειώσεις.
  • Αναζήτηση συγγραφέα: Author Search: Εισαγάγετε πρώτα το όνομα του συγγραφέα με το επώνυμο, ακολουθούμενο από το πρώτο αρχικό του μικρού ονόματος ή ολόκληρο το μικρό όνομα εάν είναι γνωστό. Μπορείτε να αναζητήσετε τόσο αρχαίους όσο και σύγχρονους συγγραφείς.

Subject Tree: Απλή αναζήτηση - Θεματική αναζήτηση:



O δικτυακός τόπος του περιοδικού Αρχαιολογία και Τέχνες. Προσφέρει δωρεάν πρόσβαση στο πλήρες κείμενο στο μεγαλύτερο μέρος του περιοδικού, από το 1981 έως σήμερα.


Το Associated Press (AP) είναι αμερικανικό μη κερδοσκοπικό πρακτορείο ειδήσεων με έδρα τη Νέα Υόρκη. Ιδρύθηκε το 1846 και λειτουργεί ως συνεταιριστική ένωση χωρίς νομική προσωπικότητα.


Βιβλιογραφική βάση της American Theological Library Association η οποία είναι αναζητήσιμη μέσα από το περιβάλλον του διαθέτη EBSCO.

Η βιβλιογραφική βάση ATLA Religion ευρετηριάζει περισσότερα από 1.700 περιοδικά και περιλαμβάνει αναφορές από άρθρα περιοδικών, κεφάλαια βιβλίων, βιβλιοκριτικών και πολυμέσων. 
Μέσω του ATLA Serials παρέχεται πρόσβαση στο πλήρες κείμενο περισσότερων από 380.000 ηλεκτρονικών άρθρων και βιβλιοκριτικών.



Νομική βιβλιογραφική βάση στα Γερμανικά. 

Πρόκειται για συνδρομή της Νομικής Σχολής ΑΠΘ (Πρόσβαση μόνο από το Πανεπιστήμιο).


Βιβλιογραφική βάση. Καλύπτει θεματικά την Ευρωπαϊκή τέχνη (από το τέλος της αρχαιότητας (4ος μ.Χ. αι.) ως σήμερα) και την Αμερικανική τέχνη (από την ευρωπαϊκή ανακάλυψη (16ος μ.Χ. αι.) ως σήμερα). Χρονικά καλύπτει την περίοδο 1973 μέχρι και σήμερα. Αποτελεί συνέχεια των α) International Repertory of the Literature of Art (1975-1989) και β) Repertoire d’Art et d’ Archeologie (1973-1989). Ευρετηριάζει πάνω από 4.300 περιοδικά σε διάφορες γλώσσες καθώς επίσης και βιβλία, πρακτικά συνεδρίων, διατριβές, καταλόγους εκθέσεων


Σελίδες