Εν μέρειΣυνδρομή ΑΠΘ

H L'Année philologique είναι αναλυτικό ευρετήριο για τη γλώσσα, τη λογοτεχνία, την ιστορία και τον πολιτισμό της αρχαίας Ελλάδας και της Ρώμης.  Είναι το πιο αντιπροσωπευτικό βιβλιογραφικό εργαλείο για την έρευνα σε κλασικές μελέτες. Δημοσιεύεται σε έντυπη εκτύπωση ετησίως από το 1926 από τον Jules Marouzeau, ο πρώτος τόμος εκδόθηκε το 1928 και ευρετηρίαζε τα έτη 1924-1926 από εκείνη τη χρονιά εκδίδεται ένας ετήσιος τόμος με τις δημοσιεύσεις της προηγούμενης χρονιάς. Η διαδικτυακή έκδοση του Annee Philologique εκδίδεται από την Société Internationale de Bibliographie Classique σε συνεργασία με τη  Society for Classical Studies. H APh καλύπτει πλέον 89 χρόνια βιβλιογραφίας στις κλασικές σπουδές από τον τόμο 1  (1924-1926) έως τον τόμο 86 (2015).

Ευρετηριάζει πάνω από 1500 περιοδικά, όπως και άρθρα από συλλογές και συνέδρια, περιλαμβάνει επίσης και βιβλία. Καλύπτει υλικό στα γαλλικά, αγγλικά, γερμναικά, ιταλικά, ισπανικά.

Κάλυψη

Πλήρες κείμενο: 

Μορφή πληροφορίας: 

Λογότυπο Annee Philologique


Συνδρομή ΑΠΘ

Βιβλιογραφική βάση της American Theological Library Association η οποία είναι αναζητήσιμη μέσα από το περιβάλλον του διαθέτη EBSCO.

Η βιβλιογραφική βάση ATLA Religion ευρετηριάζει περισσότερα από 1.700 περιοδικά και περιλαμβάνει αναφορές από άρθρα περιοδικών, κεφάλαια βιβλίων, βιβλιοκριτικών και πολυμέσων. 
Μέσω του ATLA Serials παρέχεται πρόσβαση στο πλήρες κείμενο περισσότερων από 380.000 ηλεκτρονικών άρθρων και βιβλιοκριτικών.

Πλήρες κείμενο: 

Μορφή πληροφορίας: 

Λογότυπο ATLA


Ανοικτή πρόσβαση

Διδακτορικές διατριβές που εκπονήθηκαν σε πανεπιστήμια της Ισπανίας.

Πλήρες κείμενο: 

Μορφή πληροφορίας: 

Λογότυπο Ministerio de Educación, Cultura y Deporte

Συνδρομή ΑΠΘ

Νομική βιβλιογραφική βάση στα Γερμανικά. 

Πρόκειται για συνδρομή της Νομικής Σχολής ΑΠΘ.  

Πλήρες κείμενο: 

Μορφή πληροφορίας: 

Λογότυπο Beck-online

Διαδίκτυο

Βιβλιογραφική βάση. Καλύπτει θεματικά την Ευρωπαϊκή τέχνη (από το τέλος της αρχαιότητας (4ος μ.Χ. αι.) ως σήμερα) και την Αμερικανική τέχνη (από την ευρωπαϊκή ανακάλυψη (16ος μ.Χ. αι.) ως σήμερα). Χρονικά καλύπτει την περίοδο 1973 μέχρι και σήμερα. Αποτελεί συνέχεια των α) International Repertory of the Literature of Art (1975-1989) και β) Repertoire d’Art et d’ Archeologie (1973-1989). Ευρετηριάζει πάνω από 4.300 περιοδικά σε διάφορες γλώσσες καθώς επίσης και βιβλία, πρακτικά συνεδρίων, διατριβές, καταλόγους εκθέσεων

Πλήρες κείμενο: 

Μορφή πληροφορίας: 


Ανοικτή πρόσβαση

Αναζήτηση διδακτορικών διατριβών που έχουν εκπονηθεί σε πανεπιστήμια της Βραζιλίας

Πλήρες κείμενο: 

Μορφή πληροφορίας: 

Λογότυπο BDTD

Ανοικτή πρόσβαση

Κατάλογος της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Αλβανίας. Για αναζήτηση διδακτορικών διατριβών επιλέξτε στο πεδίο Database > Theses.

Πλήρες κείμενο: 

Μορφή πληροφορίας: 

Λογότυπο Biblioteka Kombëtare e Shqipërisë

Σελίδες