Το ΑΠΘ και η Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης στην 16η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και η Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης ΑΠΘ (ΒΚΠ) στην 16η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (9-12 Μαΐου 2019).

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και η ΒΚΠ συμμετέχουν στην 16η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (9 – 12 Μαΐου 2019), στο Περίπτερο 13, stand 101A στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ-HELEXPO. Στο περίπτερο του ΑΠΘ, η ΒΚΠ παρουσιάζει σπάνιες εκδόσεις Ισπανών συγγραφέων με ιδιόχειρες αφιερώσεις.  Επίσης οι επισκέπτες θα μπορούν να προμηθεύονται και εκδόσεις ΑΠΘ και της ΒΚΠ σε προνομιακές τιμές.

Αναλυτικός κατάλογος εκθετών

Η ΒΚΠ συμμετέχει στις εκδηλώσεις της έκθεσης την Κυριακή 12 Μαΐου στις 12.00 στην αίθουσα Βαβέλ στο περίπτερο 15. Οι ομότιμοι καθηγητές Ευάγγελος Λιβιεράτος Τμήμα Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών ΑΠΘ και Ιωάννης Χασιώτης, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας ΑΠΘ θα παρουσιάζουν το βιβλίο «Αρχιπέλαγος 1685-1687 στους χάρτες του Λουδοβίκου ΙΔ». Το βιβλίο αποτελεί την έκδοση των χειρόγραφων χαρτών μεγάλης κλίμακας της περιόδου 1685-1687 που απεικονίζουν τις Κυκλάδες, με εντολή του Λουδοβίκου ΙΔ΄, αναδεικνύουν άγνωστες πτυχές της χαρτογραφίας του Αρχιπελάγους του Αιγαίου και της ευρωπαϊκής ιστορίας.

Παράλληλα η Βιβλιοθήκη της Παιδαγωγικής Σχολής της ΒΚΠ ΑΠΘ συμμετέχει στο πρόγραμμα της παιδικής γωνιάς την Παρασκευή 10 Μαΐου στις 19.00 στην αίθουσα 1, περίπτερο 13 «Ιστορίες παπουτσιών και ονείρων». Η Έλλη Πεταλά, συγγραφέας του βιβλίου συμμετέχει στην εκδήλωση η οποία είναι βασισμένη στα βιβλία Ασημένια παπούτσια και Ήταν κάποτε ένα όνειρο (Εκδόσεις Πατάκη). Φοράμε τα παπούτσια μας, όχι στα πόδια, αλλά στα χέρια, τους δανείζουμε τη φωνή μας και εκείνα μάς διηγούνται την ιστορία της ζωής τους και τα όνειρά τους. Αναγνωρίζουμε διάσημα παπούτσια και διαλέγουμε τα πιο αγαπημένα. Για παιδιά 5-12 ετών.

Την ίδια μέρα Παρασκευή 10 Μαΐου στις 16.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης, Εθνικής Αμύνης 27, η Βιβλιοθήκη της Παιδαγωγικής Σχολής της ΒΚΠ ΑΠΘ διοργανώνει μια εκδήλωση για εκπαιδευτικούς και γονείς με τίτλο «Η εικόνα ως κείμενο σε βιβλία για παιδιά». Οι παιδαγωγοί του ατελιέ της Φανταστικής θα παρουσιάσουν και από κοινού με ενήλικες θα επεξεργαστούν τα δύο πρωτότυπα βιβλία που έχουν συγγράψει, το «Κοίτα» και «Το κουμπί» (εκδ. Γράφημα), έχοντας ως επίκεντρο την εικόνα.
Ομιλήτριες: Ειρήνη Γεωργάκη - Κόλλια, παιδαγωγός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Αικατερίνη Ιωαννίδου, βρεφονηπιοκόμος και παιδαγωγός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Ρόζα Ποζίδου, παιδαγωγός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Περισσότερες πληροφορίες για τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο http://thessalonikibookfair.gr/

Ώρες λειτουργίας:

Πέμπτη 9 Μαΐου: 15.00-21.00

Παρασκευή 10 Μαΐου: 10.00-22.00

Σάββατο 11 Μαΐου: 10.00-22.00

Κυριακή 12 Μαΐου: 10.00-18.00
 

Είσοδος ελεύθερη

Αφίσα 16ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Επικοινωνία: 

Φωτογραφία Κατερίνας Νάστα
Νάστα Κατερίνα
Προϊσταμένη Διεύθυνσης Κεντρικής Βιβλιοθήκης

Τηλέφωνο: 

2310 995325

Email: 

Αρχεία: