Τι συγκρίνει το Ephorus;

Το Ephorus αποτελεί ένα εργαλείο ανίχνευσης λογοκλοπής το οποίο συγκρίνει τα υποβαλλόμενα σε αυτό κείμενα με:

  • πηγές ελεύθερα διαθέσιμες στο διαδίκτυο
  • κείμενα που έχουν αποθηκευθεί στη βάση του Ephorus (παλαιές υποβολές). Η βάση αυτή διαρκώς εμπλουτίζεται από τους συνδρομητές του εργαλείου
  • κοινή βάση Ελληνικών ακαδημαϊκών βιβλιοθηκών (ΝΕΟ)
  • εργασίες που υποβάλλονται μέσω του elearning.auth.gr (ΝΕΟ)

Κοινή βάση Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών

Η Βιβλιοθήκη ΑΠΘ υπήρξε η πρώτη βιβλιοθήκη στην Ελλάδα που αγόρασε το λογισμικό ανίχνευσης πιθανής λογοκλοπής Ephorus. Εδώ και δύο μήνες ξεκίνησε (με πρωτοβουλία της Βιβλιοθήκης του Παν.Πατρών) η συνεργασία με άλλα πανεπιστήμια και ΤΕΙ Ελλάδας και Κύπρου που αγόρασαν το Ephorus μετά τη Βιβλιοθήκη ΑΠΘ, προκειμένου να δημιουργηθεί μία κοινή βάση για όλα τα Ελληνικά ιδρύματα. Η κοινή βάση έχει δημιουργηθεί από την υπηρεσία υποστήριξης του Ephorus με αποτέλεσμα σήμερα όλα τα κείμενα που υποβάλλονται στο Ephorus να αντιπαραβάλλονται με κείμενα που έχουν υποβληθεί από όλα τα συνεργαζόμενα ιδρύματα και όχι μονο από το ΑΠΘ.

Τα συνεργαζόμενα ιδρύματα είναι: Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, Πανεπιστήμιο Πατρών, Πανεπιστήμιο Κύπρου, ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ενσωμάτωση του Ephorus στο elearning.auth.gr

Το προσωπικό της Βιβλιοθήκης ΑΠΘ και του Κέντρου Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ΑΠΘ που υποστηρίζει την υπηρεσία elearning.auth.gr συνεργάστηκε με την υπηρεσία υποστήριξης του Ephorus, προκειμένου να ενσωματωθεί το εργαλείο Ephorus στο λογισμικό Moodle. Τώρα όλες οι εργασίες που υποβάλλονται στο πλαίσιο ηλεκτρονικών μαθημάτων μέσω της υπηρεσίας elearning.auth.gr αυτόματα υποβάλλονται για έλεγχο λογοκλοπής στο εργαλείο Ephorus. 

Επικοινωνία: 

Ομάδα δικτυακού τόπου

Τηλέφωνο: 

2310 991603, 995480

Email: 

Διεύθυνση: 

Κεντρική Βιβλιοθήκη, παλιό κτίριο, γραφείο 4