Τέχνες



AKJournals από τον εκδότη Akademiai Kiado. Η συλλογή περιοδικών Akademiai Kiado αποτελούσε μέρος ALPSP Learned Journal Collection. Η τρέχουσα συνδρομή περιλαμβάνει 35 περιοδικά που εξειδικεύονται σε διάφορα επιστήμες, όπως ανθρωπιστικές, κοινωνικές, θετικές.  


O δικτυακός τόπος του περιοδικού Αρχαιολογία και Τέχνες. Προσφέρει δωρεάν πρόσβαση στο πλήρες κείμενο στο μεγαλύτερο μέρος του περιοδικού, από το 1981 έως σήμερα.


Η βάση Art Index Retrospective του H.W. Wilson προσφέρεται μέσα από το περιβάλλον του διαθέτη EBSCOHOST. Πρόκειται για ένα ευρετήριο άρθρων που δημοσιεύθηκαν από το 1929 έως το 1984 σε θέματα τέχνης. Έχουν ευρετηριαστεί περίπου 600 περιοδικά, πολλά εκ των οποίων ακολουθούν το σύστημα της ομότιμης αξιολόγησης (peer review).


Το Art Project από τη google. Προσφέρει τη δυνατότητα εικονικής περιήγησης στα μουσεία όλου του κόσμου. Επίσης προσφέρει πληροφορίες για την ιστορία αλλά και τους καλλιτέχνες που βρίσκονται πίσω από ένα τεράστιο αριθμό έργων τέχνης.


Ο δικτυακός τόπος Art Resource αποτελεί το μεγαλύτερο αρχείο εικόνων από έργα τέχνης. Περιλαμβάνει περισσότερες από 1.000.000 εικόνες έργων τέχνης από μουσεία και αρχεία παγκοσμίου φήμης. Η χρήση των εικόνων πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τους όρους χρήσης του δικτυακού τόπου Art Resource.


Στο δικτυακό τόπο artnet διατίθενται πληροφορίες σε θέματα σύγχρονης τέχνης. Στην παρούσα πληγή επιλέχθηκε η αναζήτηση καλλιτεχνών. 


Η Arts & Humanities Citation Index (1975-present) περιλαμβάνεται στη Web of Science Core Collection. Ευρετηριάζει περισσότερα από 1700 κορυφαία περιοδικά στο χώρο των τεχνών και των ανθρωπιστικών επιστημών από το 1975 έως σήμερα.

List of Arts & Humanities Citation Index journals June 2022 (Update this month) 10.13140/RG.2.2.26907.18724


Βιβλιογραφική βάση. Καλύπτει θεματικά την Ευρωπαϊκή τέχνη (από το τέλος της αρχαιότητας (4ος μ.Χ. αι.) ως σήμερα) και την Αμερικανική τέχνη (από την ευρωπαϊκή ανακάλυψη (16ος μ.Χ. αι.) ως σήμερα). Χρονικά καλύπτει την περίοδο 1973 μέχρι και σήμερα. Αποτελεί συνέχεια των α) International Repertory of the Literature of Art (1975-1989) και β) Repertoire d’Art et d’ Archeologie (1973-1989). Ευρετηριάζει πάνω από 4.300 περιοδικά σε διάφορες γλώσσες καθώς επίσης και βιβλία, πρακτικά συνεδρίων, διατριβές, καταλόγους εκθέσεων


Σελίδες