Νέα


Ο ΣΕΑΒ μέσω της συμμετοχής του στο πρόγραμμα της Open Library of Humanities (membership program), παρέχει τη δυνατότητα στους ερευνητές του ΑΠΘ να δημοσιεύουν τις εργασίες τους σε καθεστώς ανοικτής πρόσβασης σε όλα τα περιοδικά της OLH χωρίς να επιβαρύνονται το κόστος δημοσίευσης (APC charge).

H OLH χρηματοδοτείται από διεθνείς κοινοπραξίες βιβλιοθηκών που υποστηρίζουν την αποστολή της να κάνει την επιστημονική δημοσίευση στις ανθρωπιστικές και κοινωνικές επιστήμες πιο δίκαιη και πιο προσιτή, και τα περιοδικά της καλύπτουν ένα εύρος θεμάτων, από τη γλωσσολογία ως την αρχαιολογία και από τη φιλοσοφία έως την εθνολογία.

Περισσότερες πληροφορίες για τη συμφωνία με την OLH μπορείτε να βρείτε στη σελίδα Συμφωνίες Ανοιχτής Πρόσβασης του ΣΕΑΒ, ενώ αν χρειάζεστε περισσότερες λεπτομέρειες ή/και διευκρινίσεις μπορείτε να απευθύνεστε είτε στη Μονάδα Επιστημονικής Επικοινώνησης (scholarly <at> heal-link.gr), είτε στην υπάλληλο-σύνδεσμο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης, Δρ. Σοφία Ζαπουνίδου.

Ενημερωτικό banner για το πρόγραμμα της Open Library of Humanities (membership program)

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι διενεργείται  έρευνα μέσω της  ΜΟΔΙΠΑΒ,  σχετικά με την ηλεκτρονική καταγραφή του βαθμού ικανοποίησης των χρηστών της Βιβλιοθήκης και Κέντρου Πληροφόρησης ΑΠΘ, κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
Η έρευνα είναι ενεργή 

Παρακαλούμε να συνδεθείτε στην παρακάτω ιστοσελίδα για τη συμμετοχή σας:
 

 

Συμμετοχή στην έρευνα

 
 

Η Βιβλιοθήκη Θεολογικής Σχολής θα παραμείνει κλειστή κατά το διάστημα Δευτέρα 08 Φεβρουαρίου έως και Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021 λόγω διερεύνησης κρούσματος. 


Πρόσβαση σε περισσότερους από 340 peer-reviewed τίτλους περιοδικών σε κοινωνικές και ανθρωπιστικές επιστήμες όπως και σε θετικές επιστήμες, μηχανική, τεχνολογία, ιατρικής.

Συλλογές :

Science, Technology, Engineering, Medicine

Social Sciences and Humanities

 

Επικοινωνία: 

Επικοινωνία: 

Ολλανδέζου Ευαγγελία
Ολλανδέζου Ευαγγελία
Βιβλιοθηκονόμος

Τηλέφωνο: 

2310 997926

Email: 

Διεύθυνση: 

Γραφείο HEAL-Link

Η ΒΚΠ AΠΘ στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην Ομάδα Γεωγραφικών Βιβλιοθηκών και με την υποστήριξη και τις ενέργειες της Επιτροπής Ηλεκτρονικών Πηγών του ΣΕΑΒ εξασφάλισε δωρεάν δοκιμαστική online πρόσβαση στην βιβλιογραφική βάση δεδομένων GeoRef (Abstract & Index Database) για τις γεωτεχνικές επιστήμες του American Geosciences Institute και τα περιοδικά του GeoScienceWorld μέχρι τις 28. 02.2021.

 Η GeoRef περιλαμβάνει περίπου 4 εκ. εγγραφές ( άρθρα περιοδικών, βιβλία, χάρτες, πρακτικά συνεδρίων, αναφορές, διατριβές, κ.ά), εμπλουτίζεται με παραπάνω από 100.000 εγγραφές ετησίως και είναι πλήρως ενσωματωμένη στην πλατφόρμα αναζήτησης του GeoScience World. Ο Θησαυρός της GeoRef συμβάλλει στην αναζήτηση με βάση θεματικούς όρους, γεωγραφικούς όρους, γεωλογικές χρονικές περίοδοι και γεωγραφικές συντεταγμένες. Στα επισυναπτόμενα αρχεία μπορείτε να δείτε τους τίτλους των online περιοδικών στα οποία προσφέρεται η δωρεάν δοκιμαστική πρόσβαση καθώς και μία σύντομη παρουσίαση και οδηγό χρήσης για το περιβάλλον αναζήτησης του GeoScienceWorld.

Πληροφορίες για βιβλιοθηκονόμους

 

Αρχεία: 


Λογότυποι JSTOR - Artstor

Ο πάροχος ηλεκτρονικού περιεχομένου JSTOR παρέχει έκτακτη πρόσβαση σε υλικό που διαθέτει. Συγκεκριμένα έχει ενεργοποιηθεί η έκτακτη πρόσβαση στις παρακάτω συλλογές:

Για την πρόσβαση στο πλήρες κείμενο απαιτείται η χρήση VPN ή η σύνδεση μέσω Shibboleth

Υπενθυμίζεται πως η Βιβλιοθήκη ΑΠΘ, εκτός από την έκτακτη πρόσβαση στις άνω τρεις συλλογές, παρέχει μέσα από τις συνδρομές της πρόσβαση στις παρακάτω συλλογές περιοδικών:

 


Ως μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του ΑΠΘ έχετε πρόσβαση τόσο στις συνδρομές της Βιβλιοθήκης ΑΠΘ, όσο και στις συνδρομές του Συνδέσμου Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών. Η ομάδα δικτυακού τόπου της Βιβλιοθήκης ΑΠΘ συνεργάστηκε με το προσωπικό της National Library of Medicine ώστε οι συνδρομές ΑΠΘ & ΣΕΑΒ να είναι ορατές κατά την περιήγηση στο περιβάλλον της PubMed. 

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  1. Επισκεφθείτε την PubMed μέσω της διεύθυνσης: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/?otool=igraritlib   
  2. Κάντε μία αναζήτηση και επιλέξτε ένα από τα άρθρα που σας ενδιαφέρουν
  3. Στη σελίδα του άρθρου προβάλλεται δεξιά το εικονίδιο της Βιβλιοθήκης. Αν είστε εντός του δικτύου του ΑΠΘ και κάνετε κλικ πάνω στο εικονίδιο θα οδηγηθείτε στο πλήρες κείμενο. 

Δείγμα οθόνης από την PubMed όπου φαίνεται στα δεξιά ο λογότυπος της ΒΚΠ ΑΠΘ.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Για την πρόσβαση στο πλήρες κείμενο θα πρέπει να είστε σε Η/Υ του ΑΠΘ ή να είστε εντός του δικτύου του ΑΠΘ με χρήση VPN. Εναλλακτικά χρησιμοποιήστε κάποια από τις άλλες μεθόδους πρόσβασης που περιγράφεται στη σελίδα Πρόσβαση στις πηγές > Εκτός Πανεπιστημιούπολης

Επικοινωνία: 

Ομάδα δικτυακού τόπου

Τηλέφωνο: 

2310 991603, 995480

Email: 

Διεύθυνση: 

Κεντρική Βιβλιοθήκη, παλιό κτίριο, γραφείο 4

Σχετικά έντυπα: 


Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών προχώρησε στην ενεργοποίηση της πρόσβασης στην ACM Digital Library με την τεχνολογία Shibboleth. Θα μπορείτε πλέον να εισέρχεστε στο περιβάλλον της ACM και να κατεβάζετε άρθρα με τα στοιχεία του ιδρυματικού σας λογαριασμού.

Αναλυτικές οδηγίες στο οδηγό που ετοίμασε η ομάδα δικτυακού τόπου της Κεντρικής Βιβλιοθήκης: Shibboleth ACM.

Όλες οι δυνατότητες πρόσβασης στις ηλεκτρονικές συνδρομές ΑΠΘ και ΣΕΑΒ βρίσκονται στη σελίδα: Πρόσβαση στις πηγές.

Επικοινωνία: 

Ομάδα δικτυακού τόπου

Τηλέφωνο: 

2310 991603, 995480

Email: 

Διεύθυνση: 

Κεντρική Βιβλιοθήκη, παλιό κτίριο, γραφείο 4

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση των Πρυτανικών αρχών το Πανεπιστήμιο θα παραμείνει κλειστό τη Δευτέρα και την Τρίτη 16 και 17 Νοεμβρίου 2020.

Οι βιβλιοθήκες θα παραμείνουν κλειστές.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση

"Αγαπητά μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, Είναι γνωστό ότι οι χώροι του Πανεπιστημίου μας χρησιμοποιούνται για την προετοιμασία και οργάνωση των εκδηλώσεων που αφορούν την επέτειο της 17ης Νοέμβρη. Υπό τις συνθήκες, όμως, που όλοι βιώνουμε λόγω της πανδημίας και της επικίνδυνης και ιδιαιτέρως ανησυχητικής εξάπλωσής της στην πόλη μας τις ημέρες αυτές, το Πανεπιστήμιό μας αδυνατεί να εξασφαλίσει όλα τα αναγκαία υγειονομικά μέτρα για την πρόληψη της περαιτέρω διασποράς στην περίπτωση οργάνωσης εκδηλώσεων, ώστε να διαφυλάξουμε την υγεία τόσο των φοιτητών μας, όσο και όλων των εργαζομένων σ’ αυτό. Παρόλο που πιστεύουμε ότι το Πανεπιστήμιο πρέπει να είναι λειτουργικά παρόν και φάρος ακτινοβόλησης της μνήμης της 17ης Νοέμβρη σε όλη την κοινωνία και, κυρίως, στους νέους μας, όπως ακριβώς γιορτάστηκε πέρυσι, με αθρόα συμμετοχή πολιτών, εντούτοις, συνεκτιμώντας την ιδιαιτέρως κρίσιμη κατάσταση που έχει περιέλθει η πόλη μας τις τελευταίες ημέρες, βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσουμε ότι το Πανεπιστήμιό μας θα μείνει κλειστό τη Δευτέρα 16η και την Τρίτη 17η Νοέμβρη, με την ευχή να επικρατήσει η σύνεση κι η λογική που επιτάσσει η κρισιμότατη κατάσταση που όλοι μας βιώνουμε. Ελπίζουμε ότι θα έχουμε την κατανόησή σας γι’ αυτήν την ειλικρινά δυσάρεστη απόφασή μας, που επιβάλλεται, όμως, για λόγους διασφάλισης της υγείας όλων των πολιτών της πόλης μας. οι Πρυτανικές Αρχές"


Σελίδες