Ηλεκτρονικές πηγές, Βιβλιογραφικές βάσεις, κ.ά. - Σύνθετη αναζήτηση

Απλή αναζήτηση

Πρόκειται για μία υπηρεσία που περιλαμβάνει βίντεο μακροσκοπικής ανατομίας τρισδιάστατης περιστροφής με δείγματα πραγματικών πτωμάτων.
Ο άτλας Acland’s Video Atlas of Human Anatomy παρέχει θεμελιώδεις πληροφορίες για τη συμπλήρωση της μάθησης και της διδασκαλίας που παρέχονται στην τάξη και στην πράξη ενώ παράλληλα και έναν ιδανικό πόρο για τους ειδικευόμενους ιατρούς του ιδρύματος, το διδακτικό προσωπικό και τους φοιτητές που συμμετέχουν σε προγράμματα ιατρικής και νοσηλευτικής, βοηθών ιατρού, φυσικοθεραπείας/εργοθεραπείας, λόγου/γλώσσας και οδοντιατρικής. Συγκεκριμένα:
Υποστηρίζει τη διδασκαλία και την εκμάθηση της ανατομίας με περισσότερα από 300 βίντεο με αφήγηση
Περιλαμβάνει περιεχόμενο για τα άνω άκρα, τα κάτω άκρα, τον κορμό, την κεφαλή και τον αυχένα, και τα εσωτερικά όργανα, καθώς και ολοκαίνουργιο καινοτόμο περιεχόμενο για το εσωτερικό του αυτιού
Επιτρέπει στους φοιτητές την ανεξάρτητη, συχνή προβολή για ανασκόπηση, αυτοαξιολόγηση και πρακτική προετοιμασία για εξετάσεις, καθώς και την παρακολούθηση της απόδοσής τους χρησιμοποιώντας διαδραστικές ερωτήσεις και απαντήσεις και χρονομετρημένα κουίζ ή κουίζ ανασκόπησης
Επιδεικνύει τη μυϊκή λειτουργία σε 3D σε συναδέλφους, προσωπικό και ασθενείς
Δίνει τη δυνατότητα περιήγησης σε αποσπάσματα βίντεο κοινής χρήσης με συναδέλφους και προσθήκης σε μια περιοχή “αγαπημένων” για γρήγορη αναφορά
Επιτρέπει τη λήψη απομαγνητοφωνήσεων σε PDF για χρήση σε οδηγούς διδασκαλίας και φυλλάδια ασθενών
Αποτελεί ολοκληρωμένο τρισδιάστατο άτλα που περιέχει βίντεο φρέσκων ανατομικών δειγμάτων στο φυσικό τους χρώμα
Είναι ιδανικός για την προετοιμασία και την ανασκόπηση σε μαθήματα μακροσκοπικής ανθρώπινης ανατομίας και σε εργαστηριακό περιβάλλον
Παρέχει προβολή δειγμάτων 360 μοιρών συνοδευόμενη από σαφή αφήγηση και δομές με ετικέτες
Παρέχει γρήγορη πλοήγηση στις επιθυμητές ενότητες ανά περιοχή ή μέσω ευρετηρίου A-Z
Έχει βελτιστοποιηθεί για κινητές συσκευές


Oδηγός ακρονύμων, συντομογραφιών και αρκτικόλεξων στο Internet, που παρέχει την δυνατότητα αναζήτησής τους. Ελεύθερη πηγή.




Η ACM, η μεγαλύτερη εκπαιδευτική και επιστημονική εταιρεία πληροφορικής παγκοσμίως, παρέχει πηγές που προάγουν την πληροφορική ως επιστήμη και επάγγελμα. Η ACM υπηρετεί τον τομέα των υπολογιστών και εξυπηρετεί τα μέλη της με εκδόσεις, συνέδρια και πηγές που αφορούν τον επαγγελματία πληροφορικό.

Η τρέχουσα συνδρομή στην ACM Digital Library περιλαμβάνει περισσότερους από 1140 τίτλους ηλεκτρονικών περιοδικών και τόμων συνεδρίων. 



H βάση αποτελεί την ηλεκτρονική εκδοχή της έντυπης έκδοσης Acta Sanctorum που δημοσιεύθηκε την περίοδο 1643-1840 σε 68 τόμους από τη Société des Bollandistes στις πόλεις Antwerp και Brussels. Αποτελεί μία συλλογή κειμένων σχετικά με τη ζωή των αγίων οργανωμένη ανά ημέρα εορτής του κάθε αγίου. 

Αποτελεί κύρια πηγή έρευνας για τις κοινωνίες και τους πολιτισμούς της πρώιμης χριστιανικής και μεσαιωνικής Ευρώπης. Οι γνώσεις μας για αυτήν την περίοδο στηρίζονται σε μεγάλο βαθμό στην αγιογραφική λογοτεχνία, και συγκεκριμένα σε αυτή τη μνημειώδη συλλογή κειμένων, που δημοσιεύτηκε σε μια περίοδο 300 ετών από την Société des Bollandistes. Η βάση δεδομένων Acta Sanctorum καθιστά διαθέσιμο αυτόν τον τεράστιο όγκο λογοτεχνίας σε ηλεκτρονική μορφή, παρέχοντας ένα μοναδικό επίπεδο πρόσβασης σε αυτά τα κείμενα και επιτρέποντάς τους να αναζητηθούν γρήγορα και αποτελεσματικά για ονόματα, θέματα και θέματα.

Η βάση δεδομένων Acta Sanctorum περιέχει τα πλήρη κείμενα των 68 έντυπων τόμων, από τους δύο τόμους Ιανουαρίου που εκδόθηκαν το 1643 έως το Propylaeum, τον Δεκέμβριο που εκδόθηκε το 1940.

Έχει ετοιμαστεί με τη βοήθεια και τη συνεργασία της Société des Bollandistes και περιλαμβάνει τους αριθμούς αναφοράς της Bibliotheca Hagiographica που χρησιμοποιείται ευρέως από μελετητές για την αναγνώριση αγιογραφικών κειμένων. Το Acta Sanctorum περιέχει το πλήρες κείμενο των τυπωμένων τόμων, η πλειοψηφία στα λατινικά. Η πηγή για τη βάση είναι η πρωτότυπη έκδοση, που δημοσιεύτηκε στη Αμβέρσα και στις Βρυξέλες (Antwerp & Brussels) και όχι οι μεταγενέστερες ημιτελείς εκδόσεις που εκδόθηκαν στη Βενετία το 1734 -1760 και από τον Πάλμε στο Παρίσι το 1863 -1870 




Βιβλιογραφική βάση δεδομένων που αφορά σε θέματα γεωργίας και άλλων σχετικών επιστημών (ζωολογία, εντομολογία, αγροτική οικονομία, κά). Περιλαμβάνει άρθρα περιοδικών, μονογραφίες, διατριβές, διπλώματα ευρεσιτεχνίας, λογισμικό, οπτικοακουστικό υλικό και τεχνικές αναφορές.

Σελίδες