Συνδρομή ΑΠΘ


H βάση αποτελεί την ηλεκτρονική εκδοχή της έντυπης έκδοσης Acta Sanctorum που δημοσιεύθηκε την περίοδο 1643-1840 σε 68 τόμους από τη Société des Bollandistes στις πόλεις Antwerp και Brussels. Αποτελεί μία συλλογή κειμένων σχετικά με τη ζωή των αγίων οργανωμένη ανά ημέρα εορτής του κάθε αγίου. 

Αποτελεί κύρια πηγή έρευνας για τις κοινωνίες και τους πολιτισμούς της πρώιμης χριστιανικής και μεσαιωνικής Ευρώπης. Οι γνώσεις μας για αυτήν την περίοδο στηρίζονται σε μεγάλο βαθμό στην αγιογραφική λογοτεχνία, και συγκεκριμένα σε αυτή τη μνημειώδη συλλογή κειμένων, που δημοσιεύτηκε σε μια περίοδο 300 ετών από την Société des Bollandistes. Η βάση δεδομένων Acta Sanctorum καθιστά διαθέσιμο αυτόν τον τεράστιο όγκο λογοτεχνίας σε ηλεκτρονική μορφή, παρέχοντας ένα μοναδικό επίπεδο πρόσβασης σε αυτά τα κείμενα και επιτρέποντάς τους να αναζητηθούν γρήγορα και αποτελεσματικά για ονόματα, θέματα και θέματα.

Η βάση δεδομένων Acta Sanctorum περιέχει τα πλήρη κείμενα των 68 έντυπων τόμων, από τους δύο τόμους Ιανουαρίου που εκδόθηκαν το 1643 έως το Propylaeum, τον Δεκέμβριο που εκδόθηκε το 1940.

Έχει ετοιμαστεί με τη βοήθεια και τη συνεργασία της Société des Bollandistes και περιλαμβάνει τους αριθμούς αναφοράς της Bibliotheca Hagiographica που χρησιμοποιείται ευρέως από μελετητές για την αναγνώριση αγιογραφικών κειμένων. Το Acta Sanctorum περιέχει το πλήρες κείμενο των τυπωμένων τόμων, η πλειοψηφία στα λατινικά. Η πηγή για τη βάση είναι η πρωτότυπη έκδοση, που δημοσιεύτηκε στη Αμβέρσα και στις Βρυξέλες (Antwerp & Brussels) και όχι οι μεταγενέστερες ημιτελείς εκδόσεις που εκδόθηκαν στη Βενετία το 1734 -1760 και από τον Πάλμε στο Παρίσι το 1863 -1870 


H L'Année philologique είναι αναλυτικό ευρετήριο για τη γλώσσα, τη λογοτεχνία, την ιστορία και τον πολιτισμό της αρχαίας Ελλάδας και της Ρώμης.  Είναι το πιο αντιπροσωπευτικό βιβλιογραφικό εργαλείο για την έρευνα σε κλασικές μελέτες. Δημοσιεύεται σε έντυπη εκτύπωση ετησίως από το 1926 από τον Jules Marouzeau, ο πρώτος τόμος εκδόθηκε το 1928 και ευρετηρίαζε τα έτη 1924-1926 από εκείνη τη χρονιά εκδίδεται ένας ετήσιος τόμος με τις δημοσιεύσεις της προηγούμενης χρονιάς. Η διαδικτυακή έκδοση του Annee Philologique εκδίδεται από την Société Internationale de Bibliographie Classique σε συνεργασία με τη  Society for Classical Studies. H APh καλύπτει πλέον 89 χρόνια βιβλιογραφίας στις κλασικές σπουδές από τον τόμο 1  (1924-1926) έως τον τόμο 86 (2015).Ευρετηριάζει πάνω από 1500 περιοδικά, όπως και άρθρα από συλλογές και συνέδρια, περιλαμβάνει επίσης και βιβλία. Καλύπτει υλικό στα γαλλικά, αγγλικά, γερμναικά, ιταλικά, ισπανικά.

Έρευνα (search)

Simple Search - απλή έρευνα
Η απλή έρευνα είναι ένα δυναμικό εργαλείο έρευνας στο οποίο εμφανίζονται δύο επιλογές έρευνας ή ελεύθερη έρευνα και η θεματική (Free Search or Thematic Search). Ο χρήστης μπορεί να διεξάγει είτε γενική έρευνα είτε συγκεκριμένη και στις δύο επιλογές λειτουργεί η αυτόματη συμπλήρωση (auto complete) 
Simple Search - απλή έρευνα- Ελεύθερη Έρευνα - Free search

  • Όλα τα πεδία (all fields): Όταν εισάγετε κείμενο σε αυτό το πεδίο, το λογισμικό το αναζητά οπουδήποτε στη βάση δεδομένων, σε βιβλιογραφικά δεδομένα, σε ευρετηριασμένα θέματα και σημειώσεις.
  • Αναζήτηση συγγραφέα: Author Search: Εισαγάγετε πρώτα το όνομα του συγγραφέα με το επώνυμο, ακολουθούμενο από το πρώτο αρχικό του μικρού ονόματος ή ολόκληρο το μικρό όνομα εάν είναι γνωστό. Μπορείτε να αναζητήσετε τόσο αρχαίους όσο και σύγχρονους συγγραφείς.

Subject Tree: Απλή αναζήτηση - Θεματική αναζήτηση:


Αποτελεί μία από τις βάσεις πλήρους κειμένου που περιλαμβάνονται στην BREPOLiS Latin Complete.

Περιλαμβάνει περισσότερα από 500 Μεσαιωνικά Λατινικά κείμενα της Κέλτικης Ευρώπης τα οποία γράφηκαν κατά την περίοδο 400-1200 μΧ. 


Ψηφιοποιημένη συλλογή ιστορικών εγγράφων (1940-1949) σχετικά με το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, την Κατοχή και τον Εμφύλιο πόλεμο στην Ελλάδα. Όλα τα έγγραφα προέρχονται από τα αρχεία του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, Κατοχή και Εμφύλιος Πόλεμος στην Ελλάδα, 1940-1949: Αρχεία Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ
Η κατοχή της Ελλάδας από τον Άξονα κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο ξεκίνησε τον Απρίλιο του 1941 μετά τη γερμανική και ιταλική εισβολή στην Ελλάδα μαζί με τις βουλγαρικές δυνάμεις. Η κατοχή κράτησε μέχρι την αποχώρηση των Γερμανών από την ηπειρωτική χώρα τον Οκτώβριο του 1944. Η κατοχή επέφερε τρομερές κακουχίες για τον ελληνικό άμαχο πληθυσμό. Πάνω από 300.000 άμαχοι πέθαναν μόνο στην Αθήνα από την πείνα, δεκάδες χιλιάδες ακόμη μέσω αντιποίνων. Οι μειονότητες, ιδιαίτερα οι Εβραίοι, απελάθηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. και, στις κατεχόμενες από τη Βουλγαρία και τη Γερμανία περιοχές, η εθνοκάθαρση επιχείρησε να εξαφανίσει γενιές Ελλήνων κατοίκων. Η οικονομία της χώρας καταστράφηκε και η κατάσταση των τροφίμων απελπιστική. Όταν ήρθε η απελευθέρωση τον Οκτώβριο του 1944, η Ελλάδα βρισκόταν σε κατάσταση κρίσης, που σύντομα οδήγησε στο ξέσπασμα του εμφυλίου πολέμου. Ο ελληνικός εμφύλιος πόλεμος διεξήχθη από το 1946 έως το 1949 μεταξύ του φιλοδυτικού ελληνικού κυβερνητικού στρατού και του Κομμουνιστικού Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Ήταν το αποτέλεσμα ενός εξαιρετικά πολωμένου αγώνα μεταξύ αριστερών και δεξιών που ξεκίνησε το 1943 και στόχευε το κενό εξουσίας που είχε δημιουργήσει η γερμανο-ιταλική κατοχή κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.


Ψηφιοποιημένη συλλογή ιστορικών εγγράφων (1940-1949) σχετικά με το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, την Κατοχή και τον Εμφύλιο πόλεμο στην Ελλάδα. Όλα τα έγγραφα προέρχονται από τα αρχεία του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, Κατοχή και Εμφύλιος Πόλεμος στην Ελλάδα, 1940-1949: Αρχεία Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ
Η κατοχή της Ελλάδας από τον Άξονα κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο ξεκίνησε τον Απρίλιο του 1941 μετά τη γερμανική και ιταλική εισβολή στην Ελλάδα μαζί με τις βουλγαρικές δυνάμεις. Η κατοχή κράτησε μέχρι την αποχώρηση των Γερμανών από την ηπειρωτική χώρα τον Οκτώβριο του 1944. Η κατοχή επέφερε τρομερές κακουχίες για τον ελληνικό άμαχο πληθυσμό. Πάνω από 300.000 άμαχοι πέθαναν μόνο στην Αθήνα από την πείνα, δεκάδες χιλιάδες ακόμη μέσω αντιποίνων. Οι μειονότητες, ιδιαίτερα οι Εβραίοι, απελάθηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. και, στις κατεχόμενες από τη Βουλγαρία και τη Γερμανία περιοχές, η εθνοκάθαρση επιχείρησε να εξαφανίσει γενιές Ελλήνων κατοίκων. Η οικονομία της χώρας καταστράφηκε και η κατάσταση των τροφίμων απελπιστική. Όταν ήρθε η απελευθέρωση τον Οκτώβριο του 1944, η Ελλάδα βρισκόταν σε κατάσταση κρίσης, που σύντομα οδήγησε στο ξέσπασμα του εμφυλίου πολέμου. Ο ελληνικός εμφύλιος πόλεμος διεξήχθη από το 1946 έως το 1949 μεταξύ του φιλοδυτικού ελληνικού κυβερνητικού στρατού και του Κομμουνιστικού Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Ήταν το αποτέλεσμα ενός εξαιρετικά πολωμένου αγώνα μεταξύ αριστερών και δεξιών που ξεκίνησε το 1943 και στόχευε το κενό εξουσίας που είχε δημιουργήσει η γερμανο-ιταλική κατοχή κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.Η Arts & Humanities Citation Index (1975-present) περιλαμβάνεται στη Web of Science Core Collection. Ευρετηριάζει περισσότερα από 1700 κορυφαία περιοδικά στο χώρο των τεχνών και των ανθρωπιστικών επιστημών από το 1975 έως σήμερα.

List of Arts & Humanities Citation Index journals June 2022 (Update this month) 10.13140/RG.2.2.26907.18724


Βιβλιογραφική βάση της American Theological Library Association η οποία είναι αναζητήσιμη μέσα από το περιβάλλον του διαθέτη EBSCO.

Η βιβλιογραφική βάση ATLA Religion ευρετηριάζει περισσότερα από 1.700 περιοδικά και περιλαμβάνει αναφορές από άρθρα περιοδικών, κεφάλαια βιβλίων, βιβλιοκριτικών και πολυμέσων. 
Μέσω του ATLA Serials παρέχεται πρόσβαση στο πλήρες κείμενο περισσότερων από 380.000 ηλεκτρονικών άρθρων και βιβλιοκριτικών.


Νομική βιβλιογραφική βάση στα Γερμανικά. 

Πρόκειται για συνδρομή της Νομικής Σχολής ΑΠΘ.  


Μέσω αυτής της αγοράς παρέχεται πρόσβαση σε περίπου 100 ηλεκτρονικά βιβλία σχετικά με τις επιστήμες υγείας.

Η αναζήτηση είναι εφικτή μέσω της πλατφόρμας Ovid με επιλογή της βάσης Books@Ovid.  Τα βιβλία αυτά μπορούν να αναζητηθούν και μέσα από τον Κατάλογο της Βιβλιοθήκης.

Σελίδες