Υποβολή μεταπτυχιακών εργασιών και διδακτορικών διατριβών: Διδακτορικές διατριβές

Η κατάθεση των διδακτορικών διατριβών είναι υποχρεωτική και προαπαιτούμενο για τη διαδικασία της ορκωμοσίας σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 1048/14.1.2003 απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου. Το Πρυτανικό Συμβούλιο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης  στη συνεδρίασή του με αριθμό 212/19-10-2022 αποδέχθηκε την εισήγηση  της Επιτροπής Βιβλιοθήκης και Κέντρο Πληροφόρησης (συνεδρίαση με  αριθμό 34/17-2-2022) και αποφάσισε στο εξής οι διδακτορικές διατριβές  να κατατίθενται στην Κεντρική Βιβλιοθήκη ΜΟΝΟ σε ηλεκτρονική μορφή 

Η Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης του ΑΠΘ ουδεμία ευθύνη, άμεση ή έμμεση, φέρει για την εκπρόθεσμη υποβολή μεταπτυχιακών εργασιών και διδακτορικών διατριβών, για την εκκαθάριση των πνευματικών δικαιωμάτων του περιεχομένου τους και για ζητήματα προσβολής πνευματικών δικαιωμάτων τρίτων. Τα πλήρη κείμενα των διατριβών δίνονται με ανοικτές άδειες Creative Commons (προεπιλεγμένη άδεια by-nc-sa). 

Για την ηλεκτρονική κατάθεση της διδακτορικής διατριβής και την παραλαβή σχετικής βεβαίωσης από την Κεντρική Βιβλιοθήκη απαιτείται να σταλούν από τους/τις ενδιαφερόμενους/ες (μέσω του πανεπιστημιακού τους email) τα παρακάτω έγγραφα ηλεκτρονικά:

  1. το  ‘Έγγραφο παράδοσης διδακτορικής διατριβής’ συμπληρωμένο από τον υποψήφιο και υπογεγραμμένο από τη γραμματεία ΠΡΙΝ την παράδοση του στη βιβλιοθήκη
  2. ένα ενιαίο και μοναδικό αρχείο μορφής .pdf, που θα περιέχει ολόκληρη την εργασία (μαζί με το εξώφυλλο).
    - Το pdf θα πρέπει να είναι το ακριβές τελικό αντίγραφο της εργασίας όπως αυτή κατατέθηκε στο αντίστοιχο τμήμα.
    - Το pdf αρχείο δεν πρέπει να ξεπερνά τα 30 MB και να μην είναι κλειδωμένο.
    - ΠΡΙΝ την υποβολή του pdf στην υπηρεσία μας κάντε έναν έλεγχο αντιγράφοντας τμήμα του κειμένου από το pdf σε οποιοδήποτε γνωστό κειμενογράφο (word, σημειωματάριο). Ελέγξτε αν εμφανίζεται σωστά (κείμενο, γραμματοσειρές, μαθηματικοί τύποι, σχεδιαγράμματα). Αν δεν εμφανίζεται σωστά, θα πρέπει να κάνετε εκ νέου μετατροπή της εργασίας σας σε pdf αλλάζοντας τις ρυθμίσεις. 
  3. ένα ξεχωριστό αρχείο (.doc ή .docx) με την περίληψη (ελληνική-αγγλική)
  4. συμπληρωμένο ηλεκτρονικά το το αρχείο "Στοιχεία διδακτορικής διατριβής" σε μορφή .doc η .docx.

Η προβλεπόμενη βεβαίωση αποστέλλεται ηλεκτρονικά μετά τον έλεγχο της ορθότητας και της πληρότητας των υποβληθέντων ηλεκτρονικών αρχείων .