Ψηφιοποιημένες


Αρχαιολογικά γεγονότα στον Ελληνικό τύπο (1832 - 1932)

Πρόκειται για μια συλλογή δημοσιευμάτων με αρχαιολογικό περιεχόμενο του ημερήσιου και περιοδικού τύπου των Αθηνών, της Θεσσαλονίκης, των Πατρών, του Βόλου και άλλων επιλεγμένων τίτλων εφημερίδων από το 1832 μέχρι και το 1932 που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Τομέα Προϊστορικής Αρχαιολογίας του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ. Η συλλογή περιλαμβάνει 26.111 εγγραφές.


Αρχείο Εμμ. Κριαρά

Το Αρχείο Εμμ. Κριαρά κληροδοτήθηκε από τον ίδιο με τη διαθήκη του στο Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών. Αποτελείται από εννέα ντοσιέ και δύο βιβλία (τα οποία περιέχουν κρίσεις για το Λεξικό της Μεσαιωνικής Ελληνικής Δημώδους Γραμματείας), τα οποία ψηφιοποιήθηκαν και αποθηκεύτηκαν σε έντεκα ηλεκτρονικούς φακέλους:Δελτία - Επετηρίδες

Η συλλογή αποτελείται από 6000 περ. τόμους δελτίων και επετηρίδων του Α.Π.Θ. καθώς και άλλων Ιδρυμάτων. Δε δανείζεται και είναι τοποθετημένη με αλφαβητική σειρά στο Α' υπόγειο του παλαιού κτιρίου.
Μέρος της συλλογής (επετηρίδες) έχει ψηφιοποιηθεί.
Θεατρικές κριτικές

Θεατρικές κριτικές παραστάσεων που παρουσιάστηκαν στο κοινό της Θεσσαλονίκης κατά τα έτη 1930 -  . Οι θεατρικές κριτικές των ετών 1930-2005 έχουν ψηφιοποιηθεί και είναι διαθέσιμες μέσω της Ψηφιοθήκης.  
Σελίδες