Βιβλιοθήκη Λαογραφίας & Κοινωνικής Ανθρωπολογίας

Θεόφιλος Χατζημιχαήλ (1933). Το μάζεμα των ελαιών. Κοινό κτήμα (Public domain work). Μεταφορτώθηκε στις 01/10/2013 από: http://goo.gl/zUlA81

Η Βιβλιοθήκη Λαογραφίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας εξυπηρετεί τον Τομέα Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας, Λαογραφίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας καθώς και το επιστημονικό προσωπικό και τους φοιτητές και άλλων Τμημάτων του Α.Π.Θ. και του Ανοιχτού Πανεπιστημίου. Επίσης σπουδαστές και ερευνητές από ελληνικά και διεθνή ακαδημαϊκά ιδρύματα.

Πυρήνας για τον σχηματισμό της αποτέλεσε η βιβλιοθήκη Νικολάου Γ. Πολίτη, ενώ το 1987 προστέθηκε και η βιβλιοθήκη του Στίλπωνος Κυριακίδη. Η βιβλιοθήκη του Σπουδαστηρίου εμπλουτίσθηκε εν τω μεταξύ και εμπλουτίζεται συνεχώς με αγορές και δωρεές. Αποτελεί σήμερα μια από τις καλύτερες και πληρέστερες στο είδος της βιβλιοθήκες στην Ελλάδα. Καλύπτει τους εξής γνωστικούς τομείς: Εθνολογία, Κοινωνική και Πολιτισμική Ανθρωπολογία, Ιστορία των θρησκειών, Κοινωνική Ιστορία, Ελληνική και ξένη Λαογραφία. Στη συλλογή της Βιβλιοθήκης περιλαμβάνονται και οι παρακάτω "κλειστές συλλογές":

  1. Σπάνια βιβλία, τα οποία μαζί με τις βιβλιοθήκες Ν. Πολίτη και Στ. Κυριακίδη δεν δανείζονται.
  2. Κλειστή συλλογή με βιβλία πριν  το 1970.

Τέλος, στο χώρο του Σπουδαστηρίου στεγάζονται και τα γραφεία των μελών ΔΕΠ του υποτομέα Λαογραφίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας.

 

Συλλογές: 

Προτεινόμενες ηλεκτρονικές πηγές: 

Περισσότερες πηγές για: 

Εξοπλισμός: 

Η/Υ για αναζήτηση
Φωτοτυπικό μηχάνημα

Υπηρεσίες: 

Πολιτικές: 

Ωράριο: 

Δευ-Παρ: 09.00-14.30. Η βιβλιοθήκη θα παραμείνει κλειστή από 13 Ιουλίου 2023 έως και 1 Σεπτεμβρίου 2023.
Εορτές/Καλοκαίρι: Επικοινωνήστε με τη βιβλιοθήκη

Τηλέφωνο: 

2310 997288

Email: 

Διεύθυνση: 

Παλαιό Κτίριο Φιλοσοφικής Σχολής, 1ος όροφος (104)

Προσωπικο Βιβλιοθήκης: 

Χρήσιμα έντυπα: