Το αρχιπέλαγος (Τρέχει μέσα στο Φεγγάρι)

Την Τέταρτη ξεκινά στη Θεσσαλονίκη στο ΚΕΔΕΑ το 14ο Διεθνές Συνέδριο για τις "Ψηφιακές Προσεγγίσεις στην Χαρτογραφική Κληρονομιά", Θεσσαλονίκη, 8-10 Μαΐου. Το Συνέδριο διοργανώνεται από την Επιτροπή για την "Χαρτογραφική Κληρονομιά στην Ψηφιακότητα" της Διεθνούς Χαρτογραφικής Ένωσης (ICA), σε συνεργασία με το Εργαστήριο Χαρτογραφίας & Γεωγραφικής Ανάλυσης, τη Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης ΑΠΘ (ΒΚΠ), το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού (ΜΒΠ) και το Γενικό Προξενείο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη.

Δύο παράλληλες εκθέσεις θα λειτουργούν στο ΜΒΠ και τη ΒΚΠ. Στο Βυζαντινό Μουσείο Πολιτισμού θα φιλοξενηθεί η έκθεση με επιλεγμένους Σατιρικούς Χάρτες (κυρίως από το 19ο έως τις αρχές του 20ου αι.) από την ιδιωτική συλλογή του Καθ. Παναγιώτη Ν. Σουκάκο.  Στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του ΑΠΘ (φουαγιέ) θα φιλοξενηθεί η έκθεση με χάρτες της ναυτικής εκστρατείας του Louis XIV στο Αρχιπέλαγος του Αιγαίου (1675-1687). Η έκθεση στην Κεντρική βιβλιοθήκη είναι μια συνεργασία του Εργαστηρίου Χαρτογραφικάς και Γεωγραφικής Ανάλυσης, της Βιβλιοθήκης & Κέντρου Πληροφόρησης ΑΠΘ (ΒΚΠ), του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού (ΜΒΠ) και του Γενικού Προξενείου της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη.

Τα εγκαίνια της έκθεσης στην Κεντρική Βιβλιοθήκη θα γίνουν την Παρασκευή 10 Μαΐου 2019, ώρα 10:30. Τα εγκαίνια θα τελέσουν η Αντιπρύτανης κ. Αριάδνη Στογιαννίδου, καθηγήτρια ΑΠΘ και ο Γενικός Πρόξενος της Γαλλίας κ. Philippe Ray στο φουαγιέ της Κεντρικής Βιβλιοθήκης ΑΠΘ.

Σχετική ανακοίνωση του ΑΠΘ

Φωτογραφίες από τα εγκαίνια


AUTH unveils exhibition of 17th century maps  ekathimerini.com 11.5.2019

Τοποθεσία: 

Κεντρική Βιβλιοθήκη

Επικοινωνία: 

Φωτογραφία Κατερίνας Νάστα
Νάστα Κατερίνα
Προϊσταμένη Διεύθυνσης Κεντρικής Βιβλιοθήκης

Τηλέφωνο: 

2310 995325

Email: 

Αρχεία: