Εύδοξος - ακαδημαϊκά συγγράμματα

Εύδοξος είναι μία ηλεκτρονική υπηρεσία που παρέχει στους φοιτητές των Ελληνικών Πανεπιστημίων άμεση και ολοκληρωμένη πρόσβαση στα συγγράμματα του προγράμματος σπουδών τους. Στην κεντρική σελίδα του συστήματος μπορείτε να εντοπίσετε τα συγγράμματα του Ιδρύματος και της σχολής σας σύμφωνα με το αναρτημένο πρόγραμμα σπουδών. Επίσης στην κεντρική βάση συγγραμμάτων μπορείτε να αναζητήστε όλα τα συγγράμματα του συστήματος Ευδόξου.

Αναλυτικές οδηγίες για τη δήλωση συγγραμάτων 

Οι Βιβλιοθήκες συμμετέχουν στο σύστημα του Ευδόξου:

  • ως σημεία επιστροφής των ακαδημαϊκών συγγραμμάτων που λανθασμένα παρέλαβαν οι φοιτητές. 
  • ως σημεία διανομής ακαδημαϊκών συγγραμμάτων. Τα επιστρεφόμενα βιβλία διανέμονται σε φοιτητές.

Επιστροφές Βιβλίων

Η Βιβλιοθήκη της ΒΚΠ δέχεται επιστροφές βιβλίων που παραδόθηκαν εσφαλμένα στους φοιτητές του Ιδρύματος. Ο φοιτητής που θα λάβει σχετικό μήνυμα από το σύστημα του Ευδόξου, μπορεί να παραδώσει τα συγγράμματα στη βιβλιοθήκη της ΒΚΠ (Ελέγξτε αν η Βιβλιοθήκη σας προσφέρει αυτή την υπηρεσία), ώστε να μπορέσει στη συνέχεια να κάνει νέα δήλωση συγγραμμάτων. 

Για την παράδοσή των συγγραμμάτων που εσφαλμένα έχουν παραλάβει και για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας, συμπληρώστε την παρακάτω αίτηση "Αίτηση επιστροφής διδακτικών συγγραμμάτων Ευδόξου

Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας, συμβουλευτείτε το ωράριο λειτουργίας των Περιφερειακών Βιβλιοθηκών. 

H παράδοση και η παραλαβή των συγγραμμάτων για την Κεντρική Βιβλιοθήκη του ΑΠΘ  γίνεται (δίπλα στο φωτοτυπικό κέντρο ΑΠΘ) 08.00-14.00.

Για διευκρινήσεις σχετικά με τα βιβλία που παραδόθηκαν εσφαλμένα επικοινωνήστε με την ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΕΥΔΟΞΟΥ τηλεφωνικά στο 215 215 7850 ή ηλεκτρονικά

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο φοιτητής πρέπει κατά τη δήλωση των συγγραμμάτων να επιλέγει ΜΟΝΟ συγγράμματα για τα μαθήματα που έχει δηλώσει στην τρέχουσα δήλωση εξαμήνου, σε διαφορετική περίπτωση θα του ζητηθεί η επιστροφή των συγγραμμάτων στη βιβλιοθήκη. Το σύστημα διασταυρώνει στο τέλος κάθε εξαμήνου τη δήλωση μαθημάτων με την αντίστοιχη δήλωση συγγραμμάτων και ζητά από τους φοιτητές να επιστρέψουν τα συγγράμματα για τα οποία δεν υπάρχει δήλωση του αντίστοιχου μαθήματος. Οδηγίες για τη χρήση της εφαρμογής μπορείτε να βρείτε εδώ .

Διανομές Βιβλίων

Η Βιβλιοθήκη διανέμει συγγράμματα εφόσον είναι σε άριστη κατάσταση και τα έχει ήδη στη συλλογή της.
Ο φοιτητής μπορεί να ελέγξει τα σχετικά σημεία διανομής και να εντοπίσει τις βιβλιοθήκες της ΒΚΠ που διαθέτουν αντίτυπα. Διευκρινίζεται ότι τα αντίτυπα όλα που διανέμονται είναι σε άριστη κατάσταση.
Ο φοιτητής καλό είναι πριν την προσέλευσή του στο σημείο διανομής να συμπληρώσει την σχετική αίτηση και να ελέγξει τη διαθεσιμότητά τους. 

Αφού εξαντληθούν τα αποθέματα των βιβλιοθηκών εμφανίζεται στο σύστημα σημείο διανομής του διαθέτη του κάθε συγγράμματος. Οι βιβλιοθήκες διαθέτουν μικρό απόθεμα βιβλίων αποκλειστικά από επιστροφές.

Για την παράδοση των συγγραμμάτων στους φοιτητές απαιτείται το pin (κωδικός που αποστέλλει ο Εύδοξος) και η ακαδημαϊκή ή αστυνομική ταυτότητα.

Στις ανταλλαγές διδακτικών βιβλίων δεν εμπλέκεται η βιβλιοθήκη, μπορείτε να βρείτε εδώ αναλυτικές πληροφορίες και οδηγίες

Για οποιοδήποτε διευκρίνιση επικοινωνήστε ηλεκτρονικά στο libraryweb@lib.auth.gr 

Για ερωτήματα σχετικά με τις δηλώσεις σας και την παραλαβή βιβλίων επικοινωνήστε με το Γραφείο Αρωγής Ευδόξου - Αθήνα στο τηλέφωνο 215 215 7850. Ώρες λειτουργίας Δευτέρα με Παρασκευή 09:00 πμ - 17:00 μμ


Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Εύδοξος

Έλεγχος Εισόδου Φοιτητή

Επιλογή Συγγραμμάτων

Αποθετήριο Κάλλιπος: Ελληνικά Ακαδημαϊκά Ηλεκτρονικά Συγγράμματα και Βοηθήματα / Κάλλιπος

Λήψη Mobile app

Επικοινωνήστε με το Γραφείο Αρωγής Χρηστών Ευδόξου τηλεφωνικά στο 215 215 7850 ή υποβάλλοντας ηλεκτρονικά το ερώτημά σας.

 
Λογότυπο υπηρεσίας 'Εύδοξος'